Informatika oktatás online formában

Most már helytől függetlenül, akár home office-ból is részt vehet informatika témájú képzéseinket. A vírushelyzetre való tekintettel kontakt oktatásaink webinárium formában elérhetők el. Tréning választékunkról itt tájékozódhat.

Rendeljen tőlünk kedvezményes bevezető áron, amihez kiegészítő e-learning anyagot adunk ajándékba!

 

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Szükség van valamilyen kommunikációs szoftverre, amely alkalmas hang és kép közvetítésére. Az oktató saját képernyőjét osztja meg a résztvevőkkel, így szemlélteti előadását.

A megfelelő hangélmény érdekében érdemes mikrofonos fülhallgatót használni.

A zavartalan online munka feltétele az internet megfelelő sávszélessége.

Akció
Olvasson részletesebben az általunk javasolt kommunikációs alkalmazások adta lehetőségekről.

A Skype lehetőséget biztosít arra is, hogy akinek nincs skype fiókja az is részt vehessen az online tréningen. Az oktató létrehoz egy értekezletet, amihez a program generál egy linket. Ezt a résztvevők megkapják e-mailben és a linkre kattintva webböngészőn keresztül csatlakozhatnak az értekezlethez. A Skype program elérhető ingyenes és fizetős vállalati formában is.

A szoftver lehetővé teszi a csoportos hívásokat csak hanggal, vagy videos formában. Az oktató képernyőmegosztással szemlélteti a tananyagot a hallgatók számára. A hívás közben fájlok átvitelére és szöveges csevegésre is lehetőség nyílik.

Egyszerű/felhasználó barát felület. Az online tréninghez a résztvevők egyszerűen csatlakozhatnak. Link birtokában (melyet e-mailben küldünk el) egy felhasználói név megadása után már bent is vannak a közös csoportban. A résztvevők számára ingyenesen használható.

A tanári oldalról a résztevők jól managelhetőek. Jelentkezés esetén szót kaphat a tanuló, megoszthatja saját képernyőjét probléma/kérdés esetén. Hatékony csoportos munkavégzést tesz lehetővé. A tréning közben fájlmegosztás is lehetséges. Az oktatás alatt a közös chat mező ki/be kapcsolható. Egy adott téma leadása után így mód nyílik kérdések feltevésére, azok megbeszélésére, melyből minden résztvevő tanulhat. A tréningről képernyőfelvétel készíthető, mely bármikor visszanézhető.

 

Ezt programot javasoljuk, ha rendelkezik Office 365 előfizetéssel. Az Asztali verzió ebben az előfizetésben elérhető. Használatát akkor ajánljuk, ha cégen belül különböző szervezeti egységeknek lesz egy-egy online kurzus meghirdetve. Microsoftos termék lévén a kurzus időpontja naptárban is rögzíthető.

Belépéshez és a regisztráció többféleképpen is működhet. Történhet Facebook vagy Google account segítségével, vagy egy email cím és jelszó megadásával is. A kurzusra való belépésre két lehetőség is a rendelkezésünkre áll: online böngészős segítségével, vagy egy, a számítógépre telepített program segítségével.

Asztali verzió abban az esetben ajánljuk, ha a távoli hozzáférést szeretnénk biztosítani, mind az oktató, mind a hallgató részére. A webes szolgáltatás egyszerűbb, de a hallgató munkamenetébe az oktató nem tud beleavatkozni. Lehetőség van mindkét oldal képernyőjének megosztására, mind az asztali, mind a webes formában is. A MS Teams keretein belül tartott tréningek alatt a hallgatóknak van lehetőségük chat funkció használatára. Akár ezen keresztül is feltehetik kérdéseiket, vagy megbeszélhetik az adott tananyaggal kapcsolatos információkat. Fájlmegosztás lehetséges a tréning közben.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével, hogy bemutathassuk Önnek szolgáltatásainkat személyes vagy online formában.

(A csillaggal jelzett mezők kitöltése mindenképp szükséges.)

Sikeres kitöltés!

A kitöltött űrlap adatait sikeresen rögzítettük.