Word és Excel alapszintű ismeretek

Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Word és Excel alapszintű ismeretek
Képzés típusa tantermi tanfolyam
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) informatikai képzés
Óraszám 20 óra (4 óra elmélet, 16 óra gyakorlat)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 5 Fő
Max. létszám 25 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D065
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele -
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzési program célja, hogy a résztvevő megértse a táblázatkezelés lényegét, elsajátítsa a táblázatkezeléssel kapcsolatos kezdő, alapszintű ismereteket.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra, iskolai végzettségre és munkakörre való tekintet nélkül –, akik korszerű és átfogó táblázatkezelési ismeretekre szeretnének szert tenni, vagy meglévő tudásukat szeretnék szinten tartani, illetve fejleszteni.
Kompetenciák A résztvevő megismeri az Excel táblázatkezelő program használatát. Megismeri a menüpontokat és az eszközsáv használatát, és a napi használatot könnyítő gyakorlati tippeket-trükköket, billentyűkombinációkat. A résztvevő elsajátítja a fájlműveleteket: munkafüzetek megnyitását, bezárását, mentési lehetőségeket, sablonok használatát, váltást a munkafüzetek és munkalapok között, munkalapműveleteket. A résztvevő megismeri a súgó használatát, valamint a táblázatkezelő beállítási lehetőségeit. A résztvevő megismeri az adattípusokat, az adatbeviteli módokat, elsajátítja az adatok táblázatos formába rendezését, az adatok feldolgozását. A résztvevő elsajátítja a cellaműveleteket, az egyszerű képletek magabiztos használatát, és a hivatkozástípusokat. A résztvevő megismeri a cellák formázását, a beállítási lehetőségeket. Elsajátítja a szövegek, illetve adatok formázásának lehetőségeit. A résztvevő megismeri az oldalbeállítási lehetőségeket, a fejléc-lábléc formázását, a nyomtatási funkciót, valamint az ehhez szükséges beállítások önálló kezelését.
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége, továbbá az operációs rendszer készségszintű ismerete.
Szükséges iskolai végzettség 8 évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség
Kihelyezett formában elérhető nem