Képzés adatai

Képzés hivatalos neve Excel középhaladó szintű ismeretek
Képzés típusa tantermi tanfolyam
Besorolás Engedélyezett felnőttképzés (D)
Oktatás módja Képzés
Képzés jellege (2019-ig) informatikai képzés
Óraszám 16 óra (4 óra elmélet, 12 óra gyakorlat)
Tanóra hossza 45 Perc
Min. létszám 1 Fő
Max. létszám 25 Fő
Megengedett hiányzás 20%
Nyilvántartásba vételi szám E-000658/2014/D043
Megszerezhető végzettség Tanúsítvány
Szintfelmérés kérhető nem
Vizsgával zárul a képzés igen
Vizsgára bocsátás feltétele Tanórák 80 %-án történő megjelenés.
Számonkérés módja vizsga
Képzés célja A képzési program célja, hogy a résztvevő korszerű és átfogó táblázatkezelési ismeretek birtokában, megfeleljen az információs társadalom elvárásainak. Megértse a táblázatkezelés lényegét, elsajátítsa a táblázatkezeléssel kapcsolatos alapszintű ismereteket.
Képzés célcsoportja A képzési program célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra, iskolai végzettségre és munkakörre való tekintet nélkül –, akik korszerű és átfogó táblázatkezelési ismeretekre szeretnének szert tenni, vagy meglévő tudásukat szeretnék szinten tartani, illetve fejleszteni
Kompetenciák A résztvevő megismeri az Excel táblázatkezelő program használatát. Megismeri a menüpontokat és az eszközsáv használatát, és a napi használatot könnyítő gyakorlati tippeket-trükköket, billentyűkombinációkat. A résztvevő elsajátítja a fájlműveleteket: munkafüzetek megnyitását, bezárását, mentési lehetőségeket, sablonok használatát, váltást a munkafüzetek és munkalapok között, munkalapműveleteket. A résztvevő megismeri a súgó használatát, valamint a táblázatkezelő beállítási lehetőségeit. A résztvevő megismeri az adattípusokat, az adatbeviteli módokat, elsajátítja az adatok táblázatos formába rendezését, az adatok feldolgozását. A résztvevő megismeri a műveleteket cellákkal, elsajátítja az egyszerű képletek magabiztos használatát, és a hivatkozástípusokat. A résztvevő megismeri a cellák formázását, a beállítási lehetőségeket. Ismereteket szerez a szövegek, illetve adatok formázásának lehetőségeiről. A résztvevő megismeri az oldalbeállítási lehetőségeket, a fejléc-lábléc formázását, a nyomtatási funkciót, valamint az ehhez szükséges beállítások önálló kezelését.
Előzetesen elvárt ismeret Írni, olvasni, számolni tudás készsége, továbbá az operációs rendszer készségszintű ismerete.
Szükséges iskolai végzettség gimnáziumi érettségi
Kihelyezett formában elérhető igen